Inte så ofta jag lagar anka....men från och med nu kommer det lagas anka mer än vart 7:e år...gud så gott! knaprigt skinn medium stekt apelsinsås potatisgratäng med trattkantareller en middag en lördag i Palma de Mallorca året ingen kommer att glömma 2020 Och jag blev åter kär i ankan

Apelsinsås

Koka 0,5 dl socker 1 msk vatten
Koka till sockerlag. Tillsätt resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar och vill man så ta i lite maizena om vill ha såsen lite simmig.
1 msk rödvinsvinäger
2 apelsiner zest o juice
Buljong
Cointreau
Smör
Ankan, gör ett rutmönster på skinnet, salt och peppra runt hela ankan. Stek den några minuter på skinnsidan i en torr het panna, tills den får vacker brun färg. Låt den går klart i ugnen. Jag använder mina fingrar för att känna när jag tycker den är klar.
Potatisgratängen, tunt skivad potatis, lök. Varva i en form, ett lager med stekta trattkantareller. Grädde, vatten, lite pressad vitlök salt och svartpeppar.