Gnocchi älskat! och ja jag gör dem själv, lite meck och klabbigt men det är det värt! Så i dag blev det gnocchi med pesto och lite spenat. Vid sidan om smörångad purjolök.

Så här gör du

  1. Koka potatisen med skalet på. Låt svalna något, skala och pressa med en potatispress. Blanda potatisen med ägg, olja och salt, tillsätt mjölet och arbeta samman till en jämn och fast deg. Rulla ut små "rör" och skär i bitar 1,5 cm x 1,5 cm och strö över mjöl Räffla dem med på översidan genom att pressa lätt med en gaffel. Eller med gnocchiplatta. Koka i vatten med salt och olja. Koka gnocchin inte allt för många samtidigt i lättsaltat vatten. När de flyter upp, då är dem klara. Lägg på en ren handduk separata så att de inte klibbar ihop.
  2. Skölj och skiva purjolöken i 5 cm långa 1-2 cm breda. Lägg smörpapper i en bambuångare. Lägg ner purjolöken och några klickar smör. Ånga detta över potatisen. Detta tar bara några minuter. Kanske en 5 -7 minuter. Ta upp och lägg upp på ett fat. Salta med flingsalt och några drag med svartpeppar. Toppa med finhackad schalottenlök, inlagda minigurkor, ringla över en god olivolja och lite balsamico.
  3. Pesto, Mixa samtliga ingredienser...smaka av!

Ingredienser

Gnocchi
  • 400g kokt och pressad potatis 100g mjöl 1 ägg 2msk olivolja salt peppar
Purjolök och inlagd gurka
  • Purjolök, smör, schalottenlök, inlagd minigurka
  • en rejäl knippe Basilka, kanske 0,5 msk pinje och kanske 1 msk mandel 1 vitlöksklyfta ca 1 dl olivolja riven parmesan ta tills du skäms salt svartpeppar , cayenna