Nån gång ska bli den första...göra egen pasta...varför har jag inte gjort det tidigare?...jo vet nog varför för att en italiensk kvinna sa en gång till mig att det är lika gott med torkad "vanlig" pasta...så henne har jag lyssnat till. Tills idag. Inte för att jag kommer att göra egen pasta varje gång men ibland så. Som idag när andan föll på....pastalunchochdate....

Hemgjord pasta med rotselleri och smör/parmesansås toppas med svartpeppar och citronzest.
Degen bara 200 g dinkelmjöl, 1,2 dl vatten och lite salt. Knåda ihop, låt vila en 30 min. Skiva rotsellerin på mandolin och sedan strimla dem. Rulla ut pasta, gör 3 cm långa rundstavar...lite Ernst...eller gör precis vilken form du vill på pastan. Eller prova att rulla pastan på gnocchiplattan.
Förbered i en gryta helst greixonera med smör. Riv parmesan. När pastavattnen kokar i med pastan låt koka 4 minuter, i med rotsellerin låt koka 1 minut till.
Smält smöret och ner med ett par skedar med pastavattnet i smöret. En näve riven parmesan. Blanda ihop pasta och rotsellerin med smör/parmesansåsen. Toppa med svart peppar och citronzest. ÄT!