Hummersoppa och Kamchatka krabba och karantän...så har vi det nu...och inte nog med att detta var dyrt som det var så fick jag betala extra för något som redan var inslaget på kvittot...ja ja... En liten väldigt liten lunch blev det ni kan ju se vilka ogigantiska krabbatoast vi fick denna dag. Till soppan lyxade jag med lite Kamchatka krabbkött….njut av godaste hummersoppa

Så här gör du

 1. Skala den färdig kokta hummern. Släng inte skalet, det ska ner i grytan. Lägg undan hummerköttet tillsvidare. Dela lök, vitlök, morot och selleri i större bitar. Fräs grönsakerna några minuter tills att löken blivit blank. I med tomatpuré, hummerskalet, timjan och dragon, fräs några minuter. Häll i sherry i grytan, låt koka lite så att alkoholen går ur. Tillsätt fonden vatten så det är över hummerskalet och grönsakerna. Låt sjuda under lock ca 1 timma. Sila av soppan. Gör grytan ren,. Tillbaka med soppan i grytan igen. Tillsätt riset låt sjuda ca 30 minuter. Tills att riset är helt mjukt. Mixa soppan tills den är helt slät. Tillsätt grädden , koka upp och smaka av med salt och cayennepeppar. Mixa soppa före serveringen. Jag lyxade med lite Kamchatka krabbkött….njut av godaste hummersoppa

Hummersoppa och Kamchatka krabba

Hummersoppa
 • 1 st hummer
 • 1 halv morot
 • 1 halv gullök
 • 1 selleristjälk
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 msk tomatpuré
 • 2 dl torr Sherry
 • timjan dragon, färsk eller torkad
 • 5 dl fond, jag använder grönskaksfond...får jag har aldrig fiskfond hemma
 • 1 dl jasminris
 • 2 dl vispgrädde
 • 1 ben Kamchatka krabba

Hummerköttet blev en hummersallad med avocado, selleri, citron, crème fraiche. Och till detta ett gott bröd att lägga den i.