Det är så konstigt att sitta i "husarrest" men jag klagar inte vi har varandra, en terrass, el, vatten, mat, vin, internet, böcker, virkning, målaning, spanskaplugg... Så efter en sådan idag fick det bli en stark chili/tofu rätt till middag...så gott! Så här gjorde jag Eftersom jag bara hade polenta hemma och inte majsmjöl så mixade jag sönder polentan. Dela tofun i bitar, vänd dom i polentan. Stek/fritera tofun i olja. Vänd dom så att alla sidor blir stekta. Låt dem rinna av på hushållspapper. Töm och torka ur pannan. Skiva löken och skiva vitlöken. Strimla zucchini. Stek detta i smör tillsammans med ingefära och chili, smaka på chilin hur stark den är. Upp till dig hur starkt du vill ha det. Stek detta på svag till mellan värme 10-15 min. Tillsätt soja, ketchup, socker, vatten och svartpepparn. Lägg tillbaka tofun i pannan så att den blir lite varm igen. Serveras gärna tillsammans med ris.

Tofu i panna
Det som blev ingredienserna idag för två personer
100-150 g tofu, 3-4 msk polenta, 1 bit zucchini, 1 halv gul lök, 3-4 vitlöksklyftor, 1 chili torkad, 2 tsk mald ingefära bara för att jag inte hade någon färsk hemma, 2 msk grovmald svartpeppar, 25-35 g smör, 0,5 msk socker, 2-3 msk soya, 1-2 msk ketchup kan absolut bytas ut mot Ketjap Manis, själv hade jag Ramallet ketchup