Dillkött...nu för tiden ser jag till att dillköttet får mycket sås...ett måste. Det som är så gott med dillköttet är balansen ättika, socker, dill...Sedan hur många år som helst tillbaka så lagar jag mitt dillkött med kyckling. Dillköttet i kväll var som jag hade i frysen. Så jag slapp att laga allt i från början. Men sås...där fick jag slänga i hop lite mer. Så lök, lite morot, fräs med lite olja i en gryta, i med lite grönsaksbuljong, vatten, lite bara lite grädde...vet att det egentligen inte ska vara grädde utan äggula... ättika, socker och dill. Låt koka ihop. Smaka av. Och sedan värmade jag upp allt tillsamman det i från frysen och sås påfyllnaden. Eftersom jag tjatar om så mycket sås...varför gör jag inte soppa då? ....det gör jag också...och då utan kyckling...

Så här gör du

  1. Dela och skölj kycklingen låt benet vara kvar. Fräs lök, morot, kycklingen i lite olja, har ni andra rotsaker så låt de fräsa med. Men det ska inte ta någon färg bara komma tillsammans innan buljong, vatten och dillstjälkarna går med i i grytan. Koka tills att kyckling är klar. Sila bort kycklingen och grönsakerna. Koka ihop buljongen med skvätten grädde. Jag låter nya morötter gå i gryta så att de har en god krispighet. Vill man använda de som gick med i grytan tidigare så gör man det. Smaka av med salt, socker, ättika, svartpeppar, och en himla massa dill. Vid serveringen har jag tagit bort benen i från kycklingen, nu behövs de inte längre. Och jag tycker att det är godast med kokt pressad potatis.

Ingredienser

  • Kyckling ovanlår, morot, lök, dill, socker, ättika, vatten, en skvätt grädde. Här på Mallorca är det inte alltid att man hittar rotselleri och palsternacka, så ibland får man var utan dem. Jag använder istället grönsaksbuljong. Funkar bra det med tycker jag. Man får inte vara kinkig.