Några dagar före midsommar fick det bli denna lilla anrättning och efter principen "man tager vad man haver". Hade gjort en rödbetsinläggning så jag hade ett par rödbetor över. Det var väl där det började, visste att jag behövde göra slut på en bit fetaost. Så rödbetorna klyftades likaså potatisen, tre fyra champinjoner lite viltlök så detta fick åka i ugnen först, med olivolja och lite uns av chilioljan, salt. Jag tar även med rödetsstjälkarna. Blasten om den är fin hamnar den som salladsblad. Lax fick ligga in gosa med sambal oelek under tiden när rödbetorna gick i ugnen. Smulade ner fetaosten, rev ner lite cheddarost i en liten klick crème fraîche, kryddat med lite cayenne. När potatis och rödbetorna hade kvar ca 5 min så ut med dem och på med laxen och fetakrämen....nu körde jag bara på grillen för färgens skull och att inte laxen ska bli överkörd.

Rödbetor, potatis, champinjoner lite vitlök. En kräm på fetaost, cheddarost, crème fraich och cayenne. Och en sambal oelek klappad lax.
En ugn och en form och middagen blir hur god som helst.