Mac cheese ska erkänna att jag aldrig gjort denna rätt och aldrig ätit det på någon krog. Så det fick bli en variant...som ofta när jag lagar mat. Kan ju inte bara äta makaroner och ostsås, så det fick bli även gambas gambonas kalla vad vi vill men större räkorna i alla fall använde jag idag. Och den gamla vanliga följeslagaren ruccola.

Börja med att kolla i kylen vad du har för ostskalkar...en bra börja till denna rätt. Något som är gott är ju cheddar i mac cheese.
Jag la gambasen i olja med vitlök, chili...massor och lite salt. Låt ligga en stund och gotta till sig innan du steker dom lätt. Jag stekte dom med lite panko för att få lite crunch och för all smak från olja och kryddorna, som smaksätter mac cheesen. De ska ju med in i ugnen så stek den bara nån minut på varje sida. Då får dom en skjuts till i ugnen och då blir färdiga.
Sen gör man en bechamel och när den är okej ner med osten massor med ost. Om man ändå ska äta denna rätt låt osten ta plats. Koka makaroner, men inte helt färdiga, men nästan.
Så blanda ihop makaroner och ostbechamelen i en ugnsform och tryck ner de stekta räkorna och ruccola. Gratinera till Mac cheesen har fått fin färg.