Fick ett jobb...tonårstjejfest så mysigt med unga tjejer som bara hänger med varandra och denna dag i ett underbart hus på landet mitt på Mallorca, gudomligt vackert både hus som omgivningen. Älskar denna ljuvliga ö! Mallorca!

Två sallader innan deras miniburgare serverades. Det är ju aldrig fel med melon och fetaost. Denna dagen fick dom sällskap med lite annat.
Förutom fetaost och melonen så blev det dillgurka. Skala och kärna ur gurkan, skär i oregelbundna bitar, blanda den med dill. Jag använder torkad dill här.
Rostade pumpakärnor och solrosfrö till detta.
Bygg en snygg sallad med olika salladsblad och dessa ingredienser lite olivolja, salt och svartpeppar. Toppa med hampafrö och myntablad

Som jag ofta säger, det behöver inte vara krångligt att laga mat. Och när det är 34 grader varmt då är det skönt att det är lätt lagat.

Den andra salladen.
Skär auberginen i mindre kuber. Lägg den i en bunke med olivolja, rökig paprikapulver, söt paprika se nedan vilka pimentón som jag använder, lite cayenne, salt, svartpeppar. Låt detta verkligen marineras och auberginen tar upp all smak av detta. Kan lätt ligga 1 timma. Stek på medelvärme. I slutet av stekningen hade jag ner hela cocktailtomater.
Löken. Mandolina eller skär löken riktigt tunn. Gör en 1-2-3 lag. Lägg i löken i lagen. Låt löken vila i lagen några timmar före serveringen.
Grilla zucchini på dessa hade jag bara örtsalt. Bygg sedan en ljummen sallad med allt detta goda, låt den goda olja i från auberginen få vara smakbäraren. Och toppa med blåbär.