Håller på med min Mallorcas Matkasse. Där är det en gång i veckan som jag levererar tre middagar. Mer eller mindre färdiga. Jag skriver en meny med tre olika rätter som kan användas som vegetariskt och med något kött och fisk om man så vill. Så denna vecka fick några klassiska mammas köttbullar och några fick mammas klassiska bönbullar. Här får ni bönbullarnas recept.

Så här gör du

  1. Mixa mandel till mindre bitar. Mixa lite de kokta bönorna. Jag gjorde smeten i en mortel. Så i med alla ingredienser i morteln. Låt vila 10 minuter. Rulla bullarna och låt vila 5-10 min före stekning. Såsen blev så här. I en gryta grädde, vatten och buljongen. Låt koka ner. Smaka av med salt svartpeppar lite messmör eller lite av lingon. Om den blir för tunn ta i lite maizena. Servera med ett gott potatismos och rårörda lingon.

Ingredienser

Bönbullar
  • 1,5 dl mandel 2 dl röda bönor 2 dl ströbröd 3 ägg 1 halv gullök 1 vitlöksklyfta 1 msk soja 1 msk dijon salt och peppar. Till såsen 1 dl grädde 1 dl vatten grönsaksbuljong messmör eller lingon salt peppar