Jag har aldrig varit så förtjust i tonfisk på burk. Men blev ändå sugen på att laga denna rätt. Al tonno. Herrejäkla vad gott! Och så klart andra gången jag gjorde denna rätt kunde jag ju inte hålla mig till bara tonfisk utan ville toppa med lite sobrasada, denna ljuvliga mallorcinska korv.

Så här gör du

  1. Fräs lök och vitlök i rejält med olivolja. Tillsätt grönsaksbuljong, tomatpuré chili fräs ihop detta . Tillsätt vatten, vitt vin och kapris Låt koka ihop Smaka av med salt peppar chili om det behövs.
  2. Lägg upp mjölet på arbetsbänken. Gör ett hål i mitten av mjöl högen. Knäck i äggen. Blanda ihop och knåda ordentligt ca 10 minuter. Plasta in och låt vila i 30 minuter i kylen. Kavla ut tunt och skär långa remsor. Eller rulla dem. Man gör vilken pasta man vill. Koka i kokande vatten i 3 min. Före serveringen När såsen är klar vänd ner tonfisken i såsen så att den blir varm. Ner med pastan likaså. Till uppläggningen toppa med Sobrasada och riven parmesan. Ät och njut!
  3. Före serveringen När såsen är klar vänd ner tonfisken i såsen så att den blir varm. Ner med pastan likaså. Till uppläggningen toppa med Sobrasada och riven parmesan. Ät och njut!

Ingredienser

Pasta al Tonno med sobrasada
  • Tonfisk Gul lök Vitlök Chilifrukt Kapris Vitt vin Tomatpuré Grönsaksbuljong Olivolja Sobrasada Parmesan
Färsk pasta
  • 300g vetemjöl Välj själv vilket mjöl du vill ha durumvete, Tipo 00, Xeixa 3 ägg behöver jag säga ekologiska