Rabarber är lyx på Mallorca. Jag bara älskar rabarber. Här kommer två tips på rabarber som du kan ha till ost eller någon dessert.

Ansa och skiva upp två stjälkar rabarber. Koka med lite rosmarin och vatten. när de är helt mjuka och klara ringla i honung. Smaka av tills den är så söt som du vill ha den.

Ansa och dela rabarber stjälkarna i ca 2 cm stora bitar. Lägg på på en bakplåts klädd plåt. Sockra dem med råsocker och vanilj. Baka i ugnen på 180 grader tills att de är mjuka och fått en lite bränd yta.

Så gott till ost. I dag blev det en mallorcin getost mild sådan. Denna kan gärna bakas i ugnen med lite pistagnötter och mandel. Och en kosseost i från Menorca så god som bästa cheddarn...vet inte vad de heter med är du i Palma de Mallorca så gå till Quesseria by Saglà på L'Olivar en av saluhallarna och prata med Sebastia han vet vilka jag menar.