2023-03-16

Man tager vad man haver…ägg rispapper svamp kewpie mayonnaise alltså japansk majjo

Sitter och jobbar med diverse menyer och vips kommer man på att man är hungrig. Vad finns hemma. Rispapper, det har jag nog alltid hemma. Gott och snyggt...ägg, två shiitake en pytte bit aubergine, en avocado som var på sista versen. Purjolök hade jag hur mycket som helst. En japansk hot majjo, paprika och lite svarta sesamfrö. Med detta menar jag inte att ni man behöver göra detta efter punkt och prickar. Ett tips helt enkelt.

Så här gör du

  1. Så här gjorde jag idag
  2. Jag skar auberginen i 3 mm skivor, saltade dom. Och kryddade med kummin och cayenne. Bryt shiitake i mindre bitar. Stek svamp och auberginerna på medel värme den ska var mjuka och inte för hårt stekta. Jag saltade lite på svampen sen lät jag kummin och cayennen fick blir kryddan eftersom de steks ihop.
  3. Skedade ur avocadon, fin hackade paprikan, strimlade purjolöken. Låt dessa bara vara...
  4. I en annan stekpanna. Olivolja ner med rispappret innan pannan blir för varm. Knäck i äggen på rispappret. Rör ut ägget på rispappret. Rör lite hela tiden tills ägget satt sig. Droppa över med lite soja. Toppa nu med alla ingredienser. Avsluta med svarta sesamfrö och ringla över majonnäsen.
  5. Ät och njut!

Ingredienser

HittePåLunch
  • 1 rispapper, 1 ägg, 2 shiitake, En pytte bit aubergine, avocado, purjolök, paprika, soja