Ny liten leksak...nej redskap. En skalare som gör långa fina remsor...det gillar jag. Så slipper jag dra fram grönsaksvarven varje gång jag vill strimla på något annat sätt...jag ni förstår vad jag menar.

Så här gör du

  1. Strimla zucchinin med en skalare som gör långa spagettitrådar. Skiva vitlök, vårlök, bönorna i så stora du vill ha. Halvera tomaten jag använder oftast små tomater, tycker liksom att dom är lite godare.
  2. Peston mixa samtliga ingredienser. Smaka av!
  3. Koka pastan, men den ska gå ner i gryta tillsammans med grönsakerna. Så den ska inte koka helt klart i spagettivattnet utan den blir klar tillsammans med grönsakerna.
  4. Stek grönsakerna allt utom zucchinin i en panna med lite olja. Men låt inte dom inte ta färg och låt dom inte gå för länge de ska ha sin spänst kvar. För att få det krämig så ner med lite av pasta vattnet. Lite riven mozzarella. Lite av peston kan gå ner också Salta och peppra och några chiliflakes i detta.
  5. När pasta nästan är klar ner med den strimlade zucchinin typ 1 minut. Sen upp med både spagetti och zucchini i grönsaksgrytan. Vänd ihop i allt, behövs det mer pastavatten för att få krämigt, så ta mer av vattnet. I med ytterligare lite pesto och riv över parmesan.
  6. Sedan på tallriken....pasta, mer pesto, mer parmesan och riv över citronsezt till den som vill ha!
  7. Ät och njut!

Ingredienser

Pasta med zucchinitrådar och pesto
  • spagetti ,zucchini, gröna bönor, vitlök, vårlök, tomater,mozzarella, parmesan, citron, chiliflakes
Pesto
  • en rejäl knippe Basilka, kanske 0,5 msk pinje och kanske 1 msk mandel 1 vitlöksklyfta ca 1 dl olivolja riven parmesan ta tills du skäms salt svartpeppar , cayenna