Dillkött bara älskar det, syrligt lite starkt samtidigt alldeles lent....och helt ljuvligt gott. Och med dessa morötter. Säger bara. Tack.

Så här gör du

  1. Dela och skölj kycklingen låt benet vara kvar. Fräs lök, morot, kycklingen i lite olja, har ni andra rotsaker så låt de fräsa med. Men det ska inte ta någon färg bara komma tillsammans innan buljong, vatten och dillstjälkarna går med i i grytan. Koka tills att kyckling är klar. Sila bort kycklingen och grönsakerna. Koka ihop buljongen med skvätten grädde. Jag låter nya morötter gå i gryta så att de har en god krispighet. Vill man använda de som gick med i grytan tidigare så gör man det. Smaka av med salt, socker, ättika, svartpeppar, och en himla massa dill. Vid serveringen har jag tagit bort benen i från kycklingen, nu behövs de inte längre.
  2. Skala morötterna och dela och skiva dom, inte för tunt. Bättre med lite bitigare morötter. Ångkoka morötterna när du ändå kokar potatisen. Älskar min gamla bambuångare. Har du ingen, investera i en sådan.
  3. Hacka persiljan, skiva vitlöken det tunnaste tunt. Bryn smöret, i med vitlöken och persiljan och lite salt. Vänd detta ihop med de ångade morötterna
  4. Servera med kokt pressad potatis och morötterna
  5. Skulle du vilja ha en annan morot till dillköttet prova med brynt smör, persilja, timjan, citronzest lite salt....precis lika gott!

Ingredienser

Dillkött på kyckling med pressad Amandine och persiljemorötter
  • Kyckling ovanlår, morot, lök, dill, socker, ättika, vatten, en skvätt grädde. grönsaksbuljong.
  • morötter, persilja, vitlök, smör
  • Potatis gärna Amandine, kokta och pressade