nu kommer det igen....bland det godaste jag vet....rabarber....har inte tidigare gjort glass på rabarber. Men jag har ju inte gjort så mycket glass i mina dagar. Men när jag nu har börjat och göra med bara 2 ingredienser och sedan addera smaksättning. Så fick det bli glass efter att jag gjort lite saft.

Så här gör du

  1. Jag gör en liten mängd saft för jag använder aldrig atamon t ex . Så en lite mängd saft räcker och vill man mer får man väl göra en omgång till. Ett glas iskall rabarbersaft, inte för söt och inte för mycket saft....det är vår!
  2. SAFT Tvätta och dela upp rabarberna i bitar. Skölj en citron och skiva denna. Koka upp vatten och slå det över rabarberna och citronen. Låt stå 3 dygn i kylen. Ta ut och sila, kokas upp på nytt. Rör i 2 dl socker. Koka i 5 minuter. Klart! Släng nu inte rabarberna från saften.
  3. GLASS MIxa rabarberna från saften, smaka av med lite socker och vaniljpulver. Dom är ju syrliga för sig själv men nu har dom legat tre dagar med citron. Skiva en halv-till en rabarber tunt koka upp med lite vatten, socker och vaniljpulver. Vispa grädden fluffig och snygg. Vänd i leche dulce och vispa lite till, tills det har blivit en bra konsistens. Vänd ner de mixade rabarberna. Häll i en form. Toppa glassen med de lätt kokta (avsvalnade) rabarberna. In i frysen i minst tre timmar.

Ingredienser

Saft
  • 300 g rabarber, 1 citron, 3 dl vatten, 2 dl socker
Glass
  • 5 dl vispgrädde, 370 g leche dulce, rabarber, socker, vaniljpulver