Efter en prommenad genom ett soligt Palma vill jag ha en lunch som går snabbt att laga. Då blir det "Man tager vad man haver" Så halloumi stekt i chiliolja, fräste på lite sparris och persilja. Hittade en skrämd avocado, lite granatkärnor o ruccola. Toppades med citron/dillmajonnäs.

Så här gör du

  1. Ner med alla ingredienser i en rak bunke. Sätt i stavmixern och mixa allt tillsammans kraftigt. Det tar ca 19 sekunder att få majonnäsen tjock. Smaka av med dill, torkad, fryst eller färsk och citronzest, salt och peppar. Klart!

Citron och dillmajonnäs

Citron och dillmajonnäs
  • 1 ägg
  • 2,5 dl mild olivolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • citronzest
  • dill
  • salt och svartpeppar

Början till dagens lunch i solen. Granatäpple gott och nyttigt likaså persilja, ruccol, sparris, avocado