2020-01-19

En lunch i solen idag igen!

Blev en lunch i solen i dag med. Och "man tager vad man haver" spenat, ruccola, blandade svampar, aubergin med kumminkryddblandning, allt steks i en och samma panna, fast i omgångar. När svampen och auberginen är stekta och lagts tillbaka i panna så ner med spenat, ruccola och sist ägget...topping granatäpple...

Så här gör du

  1. Mortla eller kör i en kaffekvarnsmixer samtilga kryddor. Jag har inga speciella mått, våga chansa.
  2. Kumminkryddblandningen kan användas till mycket. Som i detta inlägg, oljade jag den tunnt skivade auberginerna och kryddade med kumminblandningen, detta fick ligga och dra sig lite, sen bara att steka. Kumminblaningen är gott till mycket, olika grönsaker, lamm eller vad man känner för.

Bittans kumminblandning

Kryddblandning
  • kummin
  • svartpeppar
  • korianderfrö
  • chili
  • socker
  • salt