2020-01-19

Soppa och en regnig dag i Palma de Mallorca

Flera dagar med blåst och regn och lite frusen...det blir man gärna i Mallrocinlägenheter...då blir det soppa...Spenatsoppa

Så här gör du

  1. Skala och skiva lök, vitlök och potatisen det behöver inte vara så smått. Det ska ändå mixas Fräs lök, vitlök och potatisen några minuter. I med chili nu. Ner med grönsaksbuljong, jag använder alltid grönsakspulver. Och vatten, har du en slatt vitt vin så ner med det också. Ner med lite av spenaten så den ger smak. Likaså om du har lite persilja eller något annat grönt så ner med det också. Koka upp och låt puttra tills att potatisen är mjuk. Om du har hela chilis smaka av om du tycker att styrkan är bra. Om så plocka upp dem innan du mixar. Kör soppan i mixer eller med en stavmixer direkt i grytan. Nu ner med resten av spenaten smaka av och servera med ägg. En klassiker men ack så god.

Spenatsoppa med ägg

  • färsk spenat
  • gul lök
  • vitlök
  • potatis
  • grönsaksbuljong, pulver
  • chili
  • ägg

Ett regnigt Palma de Mallorca