Det blir inte ofta rött kött hemma. Men om man ändå vill äta det så kan man ju likaså bra ta en fin bit kött. Och gott blir det när man gör en flamberad grön/svartpepparsås och en klassisk potatisgratäng och lika klassisk bakad tomat. Om det var gott? Det var det och detta fantastiska vin Aalto mmm mmm mmm

Mortla grönpeppar och svartpeppar. I en pannan med smör stek löken försiktigt inte att den tar färg. Ner med pepparn och bränn av med någon sprit. Jag hade Suau en mallorcansk konjak. Ta i lite buljong, vatten och grädde, låt koka ihop. Köttet fick en rejäl dos med svartpeppar. Stek i riktigt varm panna, hårt och snabbt, jag vill ha blodig köttbit så bara nån minut på varje sida. Låt den vila. Och låt den gå in i ugnen några minuter före servering. Smöret och kryddorna som jag stekte köttet i åker ner i såsen.

Potatisgratäng. Skiva potatisen tunn, riktig tunn. Lika så lök. Har ni mandolin så hjälper det till att bli riktigt tunt. Varva i en ugnsform , potatis, lök, grädde, lite vatten, riven vitlök salt och peppar.
Tomaten fick lite ströbröd, salt, peppar och en klick smör.