Mallorcas Matkasse har jag och Lotta Landén kört igång. Färdig lagad mat, så gott som färdigt. Lite får kunden själv laga till. Som tex panerar steka burgarna och koka nudlar....

Så här gör du

  1. Grava den skivade laxen i socker salt och svartpeppar. Tex 200 g lax 1 msk socker 1,5 msk salt och några drag med svartpepparn. Grava i 15 minuter, skölj av laxen och torka den. Mixa den snabbt i mixern. Det gör inget att det är lite bitar i. Rulla burgare, låt vila. Koka nudlarna i misobuljong. Finhacka paprika och ner med den i nudlarna, smaka av med salt, svartpeppar och sesamolja. Gör en god vinägrett på tex sherryvinäger, olja, honung....massera in vinägretten i grönkålen och äpplena. Panera laxen i en blandning på ströbröd och sesamfrön. Stek laxburgarna i olivolja på medelvärme nån minut på varje sida. Jag vill ha min lax rare till medium. Smaklig spis!

Lax och nudlar

Nudlar, paprika, sesamolja, misobuljong,
lax , salt, socker, svartpeppar, sesamfrö, ströbröd