Trodde inte att jag skulle göra någon julmat alls i år 2020 men man är ju inte sämre än man kan ändra sig. Det blir kycklinglevermousse, saffranskola så klart halländsk grönkål, Jansons frestelse, pepparkakor, matjessill med rödbetor ägg potatis lök och rikligt med brynt smör. När jag skriver detta sitter jag på terrassen med solen i mitt ansikte som är ljuvligt värmande.

Så här gör du

  1. Ansa kycklinglevern och dela den i ett par mindre bitar. Hacka löken, stek löken på medelvärme i smör. Stek kycklinglevern sakta och fint i smör. Ja det är massa smör i denna gosak. När levern är precis klar, rosa och fin bränn av med portvin. Ner i mixern med grädde och mer smör. Här får man smaka sig fram och känna på konsistensen på hur mycket grädde, smör och portvin man vill ha. Smaka av med salt och peppar. Min topping som jag har i dag är fin hackat äpple som jag stekt i smör och ströbröd...tror att det kan bli gott.

Ingredienser

300 g kycklinglever, 4 msk grädde, 100 g smör, 6-8 cl portvin, knappt en halv lök, beror såklart hur stor löken är.