En liten hittepårätt. Bönotto med trattisar....en blötigare otto men så god. Denna rätt går fort att göra, hade redan kokat bönorna, så dom är klara. Jag gillar att det ändå ska få ta lite tid, så att de goda smakerna sätter sig.

Detta hade jag i kvällens Bönotto
Kokta vita bönor. Torkade trattkantareller. Liten bit palsternacka. Lök. vitlök. Parmesanskalk. Riven parmesan. Grönsaksbuljong. Svampvattnet. Chilivinäger.

Lägg trattkantarellerna i blöt, nån timma.

Fräs lök vitlök i olja, nån minut ner med finhackad trattisarna. Fräs runt lite. Jag använder grönsaksbuljong i pulverform. Så strössla över lite buljong på med vatten och lite av svampvattnet. I med parmesanskalken så att den den får vara med och ge god smak. Låt det puttra i alla fall 10-15min. Om vattnet/buljongen kokar bort på med mer vatten och svampvatten. De kokta vita bönorna går i mot slutet, de ska ju bli riktigt varma och gotta in sig i smakerna. Avsluta med smör och riven parmesan. Jag hade en skvätt med chilivinäger, saknade fräschör i rätten, så då fick det bli lite skvätt av chilivinäger.