En riktigt god rätt och enkel att göra. Jag lovar! Gott till detta är en sallad tomat/lök/paprika i fint skuren i små bitar, olivolja. . Så är middagen klar! Eller som jag gjorde några dagar senare till bläckfisken i ketjapmanisdressing...hemgjorda pommes frites. Skär potatisen i "Pommes style" koka dom nästan klara. Häll av vattnen och låt dom ånga klart, gör inte om dom blir svalna före du friterar dom. Jag friterade i en gryta, funkar hur bra som helst. Det var bland dom godaste pommes jag har gjort! ....blir nog pommes i kväll med...

Så här gör du

  1. Tvätta bläckfisken. Torka den helt torr före stekningen. Snitta bläckfisken i små snitt på båda sidorna men snitta inte så att det går igenom bläckfisken. Välj en av dressingarna. Citron/periljadressingen. Mortla vitlöken och persiljan. Riv i citronskal och pressa i citronsaft från halva citronen. Toppa med olivolja. Blanda ihop. Smaka av vill du mer av något så ta det! Stek/grilla bläckfisken i en torr pannan som är riktigt varm. Grilla bläckfisken på första sidan i 3 minuter vänd och grilla andra sidan 2 minuter. Nu pensla lite av dressingen. Ta upp lägg på ett fat pensla hela bläckfisken med dressingen. Toppa med lite flingsalt. Ät och njut! Ketjapmanis dressingen riv ingefär och vitlök, sedan höfta med de andra ingredienserna.

Ingredienser

bläckfisk 1 -2 per person beror ju på hur stora dom är. Dressing, 1 citron, 1-2 vitlöksklyftor, persilja, olivolja. Dressing Ketjapmanis,soja, vitlök, ingefära, honung, olivolja, cayenne salt