Bor man som jag mitt i mandellandet då måste man väl i alla fall prova på att göra lite mandelslmör. Inget svårt bara lite tidskrävande och uthållighet. Mixa, stäng av, skrapa kanter, mixa, stäng av, skrapa kanter....så håller man på ett bra tag. Av smöret gjorde jag även en mandelsmörsdipp 3 msk Mandelsmör 3 tsk Tamari 1,5 tsk sambal oalec 3 msk kokosolja 1 riven vitlöksklyfta, ta lite åt gången så att det inte blir för stark vitlökssmak 1,5 tsk ingefärspulver 4-6 msk vatten Mixa samtliga ingredienser.

Mandelsmör
4 dl mandelmjöl
0,5 msk kokosolja,
1 nypa salt
Allt ska mixas i en mixer. Jag använder min Vitamix en med stark motor. Men i början använde jag mig av en handmixer, tills att det börja bli åt smörhållet. Det tar tid 10-15 minuter och du måste pausa för att skrapa ner från kanterna.så fortsätt till du har ett fint smör.
Häll över i en tätförsluten glasburk. Håller länge i kylskåpet.