2022-01-12

Vintermiddag med vänner, krossad potatis, rabarber, iberico secreto, broccoli, chèvre

Hur underbart är det inte att ha en middag med vänner. Lugnt avslappnat och lite god mat. Denna middag ingen direkt lagning när vännerna har kommit. Allt åkte in i ugnen.... Rabarber en vinterdag på Mallorca?! Japp har man det i frysen så är det hög tid att ta fram den och göra något gott med den. Så rabarber, broccoli och lite chèvre fick bli tillbehör till kvällens middag.

Så här gör du

  1. Börja med att koka potatisen halvfärdig. Krossa den med en gaffel eller på något annat sätt. Lägg i en ugnsform ringla över med olivolja och klicka i smör, salta och peppra. Sjud rabarbern några minuter med socker, krydda med lite cayenne. Bryt broccolin i en storlek du gillar. Broccolistammen skivar du. God och vacker är stammen. Och lägg dessa i en annan ugnsform, ringla över lite olivolja, salta och peppra. Toppa med rabarberna och chèvre. Iberico secreto eller pluma förstek den, snabbt på ganska hög värma. Salta och peppra. Före serveringen får den gå färdigt i ugnen.
  2. Potatisen och de andra grönsakerna går in i ugnen på 200 grader. Håll koll på de olika formerna;) Sist in i ugnen är ibericon. Sen är det bara att servera och njuta av mat och vänner!

Ingredienser

Potaits Broccoli Rabarber Chèvre Iberico secreto eller pluma