Sitter och tittar på min tygpåse jag har haft ett tag...varför virkar jag inte en väska. Tänkte jag och satte igång. Det blev två stycken i ett jehu! Virka i fram och bakstycke. Den gröna väskan virkade jag botten och sidkanter och axelremmen. Den bruna lilla väska gjorde jag ett lock(kuvert) i samma stycke som bakstycket. Sen stickade jag mosstickning till axelremmen. Båda väskorna sydde jag på ett litet peacemärke. Bara virka luftmaskor och forma till ett peacemärke...och sy på på väskan. Jag virkade en liten knapp lagom stor för att utnyttja de befintliga hålen i väskan.

Virka 5 lm, slut till en ring med en sm.
Varv 1: 3 lm (= 1 st), 2 st runt ringen. *3 lm, 3 st*. Upprepa *–* ytterligare 2 ggr. Avsluta med 3 lm och 1 sm i 3:e lm i 1:a st.
Varv 2: Börja i ett hörn. 3 lm, 2 st, 3 lm, 3 st om hörnet. 1 lm. Fortsätt i nästa hörn och virka 3 st, 3 lm, 3 st. Fortsätt på samma sätt varvet runt. Avsluta med 1 lm och fäst med 1 sm i 3:e lm på första stolpen.
Varv 3: Byt fg. Börja i ett hörn. 3 lm, 2 st, 3 lm, 3 st. 1 lm. Fortsätt i luftmaskbågen mitt på rutans sida, 3 st om bågen. 1 lm. Fortsätt i nästa hörn och virka 3 st, 3 lm, 3 st. Fortsätt på samma sätt varvet runt. Avsluta med 1 lm och fäst med sm i 3:e lm på första st.
Fortsätt tills du är nöjd med storleken. Gör en framsida och en baksida.