Tycker att alla pratar om bananbröd. Jag tänker bara på banankakan som Monica alltid gjorde;) Bananbröd och detta bananbröd blir så klart mer bröd än kaka...bananbröd och smör allt som behövs

Så här gör du

  1. Vispa ägg och yoghurt i en skål.
  2. Mixa havregryn och häll i äggblandningen tillsammans med vaniljpulver, bakpulver och salt. Skiva/mixa 2½ banan och vänd ner i degen. Jag vill ha lite bananbitar i brödet så jag skar ner in mindre bitar, och vispade runt lite....det blev bra det med
  3. Häll degen i en brödform (ca 1,3 l) klädd med bakplåtspapper och låt vila 30 min så att degen kan sätta sig Värm ugnen till 180 grader. Halvera den sista bananen på längden och lägg den på toppen av degen med snittsidan uppåt. Strössla över sesamfrö och vallmofrö precis hur mycket du själv vill ha.
  4. Baka bananbrödet i 45 min och låt svalna helt innan hugger in i brödet.

Ingredienser

Bananbröd
  • 3 ägg 2 dl yoghurt 1½ dl havregryn 1 tsk vaniljpulver 2 tsk bakpulver 1 nypa salt svarta semsamfrö och vallmofrö 3 banan som har fått brunt skal och väldans mogna