Denna lilla skapelse blev till ett keramikgäng i Santa Maria, strax utanför Palma de Mallorca. Jag går och gör keramik här hos Katina. Fast idag hade hon en känd skulptör som håller kurs i dagarna tre. Och då får jag komma med maten. Det gör jag så gärna!

Så här gör du

  1. Pesto: man får höfta lite här. Ett bra gäng med basilkablad, lite färre spenatblad. Riv en bra dos med parmesan. Lagom med pinjenötter eller solroskärnor eller både och. Olivolja så det blir bra till din mängd. Det enda jag håller lite försiktigt med är vitlöken. Jag vill inte att den ska ta över så jag börja med att riva en klyfta om den inte är gigantisk stor då tar jag mindre av den. Sen när allt detta ligger i en mixerbehållare....MIXA....smaka av med salt svartpeppar och en uns cayenne. Pasta kokar du enligt förpackningen eller din egen känsla. Låt pasta svalna lite gör inget med den mer än hälla av vattnet.
  2. Broccoli: dela broccolin i bitar som du önskar. Små eller stora. Ånga bara 2-3 minuter, den ska precis bara bli glansig och fint. Ta bort i från ånga och låt ånga av. Strössla lite örtsalt över broccolin. Stek champinjonerna och ostronskivlingen. Tänk på att inte ha för många svampar i pannan samtidigt. I slutet i med tunt skivad vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar. Bönorna delade jag på mitten, stekte dom i lite olivolja. Lite salt och bara citronzest. Strimla svartkål och purjolöken. Massera ner lite citronolja. Citronolja är bara olivolja och citronzest. Gott att alltid ha en liten flaska färdig gjord.
  3. Blanda peston i pastan när pastan är lite ljummen. Vänd ner lite spenatblad också i pasta/pesto. Nu är det bara att bygga ihop sin lilla låda, tallrik eller vad du nu äter den på. Jag ringlade över lite balsamico över broccolin. Varvade pastan och svamparna. Svartkålen/purjon och gröna bönorna fick ligga där de blev vackrast! Och sedan toppade jag allt med torkade tomater och blåbär.

Ingredienser

Pasta Pesto
  • Valfri pasta. Basilika, spenat, vitlöksklyfta, olivolja, parmesan, pinjenöter eller solroskärnor, salt, svartpeppar, uns cayenne
Svartkål och Purjolök
  • Några blad svartkål, en bit purjolök, citronolja
Broccoli, champinjoner, ostronskivling, vitlök, gröna bönor
Torkade tomater, blåbär